Dutch Design Wijk

Ontdek de bijzondere plekjes van Woensel-West!

OVER

Hoe het begon: Dwaalhaas

websites: www.eindhovenart.nl / Dwaalhaas Art Foundation www.daf-eindhoven.nl

Dwaalhaas leeft niet van maar wel dankzij zijn kunst: “Dingen hoeven niet veel te kosten”.

Zijn creatieve brein staat nooit stil. Naast dat hij een zeer actieve stadskunstenaar is met een geheel eigen(wijze) stijl, heeft hij ook ‘Het Leefmuseum’: een open atelier, Art galerie en ontmoetingsruimte opgezet. Een plek waar je volledig jezelf kunt zijn en niet ver- of beoordeeld wordt. Een plek waar je anderen kunt inspireren of jezelf. Maar ook heeft hij een non-profit “kringloopwinkeltje” achter in zijn garage.

Alles ongesubsidieerd, non-profit, social design!

Alvast een kijkje nemen in zijn Dwaalgebied? Kijk dan VR 360 graden foto’s op www.dwaalhaas.com.

Dutch Design Wijk is ook een van de ideeën om op zoek te gaan naar verbinding in ‘zijn’ wijk en om aan te sluiten bij de jaarlijkse Dutch Design Week.

Hoe het begon: Rapunzel

Rapunzel bestaat al sinds 2004, eerst als ontwerperscollectief en daarna als ‘gesloten winkel’ Rapunzel vintage & design. (Ik verkocht voornamelijk via Marktplaats en had nog niet echt een fysieke winkel).  Vanaf 2018 begon er toch langzaam een winkeltje te ontstaan naast mijn ontwerpstudio Sandra Dijkstra aan de Amperestraat 107. En sinds 2021 is de winkel ook elke zaterdag open. 

Omdat ik niet in een winkelstraat zit, ben ik voor toevallige passanten wat moeilijker vindbaar, en dat terwijl er nu zo’n ontzettende mooie winkelstraat om de hoek ligt in de Edisonstraat. Voor mij is het dus erg belangrijk om meer verbinding met de winkels daar te zoeken.

Al een tijdje loop ik met het idee om een routekaart van Woensel-West te maken met daarop winkeltjes die mijn klanten ook zouden aanspreken. Het idee van Dwaalhaas om tijdens de jaarlijkse DDW mee te doen als Dutch Design Wijk heeft me over de streep getrokken, met zijn idee moest iets gebeuren! En zie hier de heuse Woensel-West Dutch Design route. 

Scroll to top